Емоции и еуфория от една страна и сдържаност от друга цареше в столичната зала "Христо Ботев", където днес Пламен Константинов събра част от волейболните национали за първа трениравка. Много млади играчи, които получиха за първи път повиквателна присъстваха на заниманието, пише bgvolleyball. Днес се събра една част от разширения състав, като на първата тренировка в зала "Христо Ботев" присъстваха 20 играчи. На 11 май ще се присъединят още 12 състезатели, като чак тогава групата ще бъде в цялостен вид.

От по-опитните играчи на първия сбор присъстваха близнаците Георги и Валентин Братоеви, Тодор Скримов, Теодор Тодоров, Николай Николов, Виктор Йосифов, Мирослав Градинаров и Мартин Божилов. Сред новобранците пък са много млади волейболисти от българското първенство, които за първи път попадаха в състава, като Любомир Агонцев, Мартин Палийски, Жани Желязков и Велизар Чернокожев. Трети пък като бившите младежки национали - Венцислав Рагин, Георги Манчев, Розалин Пенчев, Георги Сеганов и Красимир Георгиев вече са имали досег с националния тим.

Повече подробности за подготовката ще бъдат разкрити от самия Пламен Константинов на специалната пресконференция, която ще бъде утре, 5 май, от 13:00 часа в столичния Парк хотел "Витоша".