Тийм мениджърът на женския национален отбор на България по волейбол - Валентин Помаков, бе обран в центъра на австрийската столица Виена, съобщава zadupnitsa.com

Градът, който минава за един от най-добрите за живеене, явно има и своите проблеми с престъпността. Помаков стана жертва на ловък крадец в петзвезден хотел. Инцидентът се случи на сутринта в деня след волейболната гала вечер, на която бе изтеглен жребият за Шампионска лига, където участник е и Марек Юнион-Ивкони. Помаков, на тръгване от хотела, оставил за минути багажа си в лобито до рецепцията и след това с изненада видял, че той липсва.

Веднага австрийската полиция прегледа записите от камерите и установи, че българинът е станал жертва на изпечен крадец. Измамникът влязъл в хотела, добре облечен и с куфар в ръка, оставяйки впечатлението, че има намерение да се регистрира на рецепцията. Вместо това, избягвайки умело камерите, се измъкнал с втори куфар, този на Помаков. За късмет личните документи и портфейлът му бяха у него и това му спести още по-големи главоболия.