Конфликтът между Русия и Турция заради сваления боен самолет се разпростира във все повече области на живота. Заради напрегнатите отношения между двете страни пропадна мач от Шампионската лига по волейбол. Руският Белгорие (Белгород) отказа да гостува на Аркас Спор (Измир).

Двубоят е от същата група на турнира, в която е и българският шампион Марек Юнион-Ивкони. Още по-рано днес имаше информации, че волейболните сблъсъци между руски и турски отбори са под сериозна въпросителна.

„Вече е сигурно! Предвидената среща в Турция няма да се играе. Руският тим отказва да гостува в Измир и предлага двубоят да бъде отложен за 13 януари. Сега Европейската волейболна конфедерация (CEV) ще разговаря с турския отбор, за да се разбере дали Аркас Спор ще се съгласи на тази промяна. Трудно ще бъде, тъй като клубът от Измир ще трябва да прави смяна на своите планове за тренировка и да промени програмата на мачовете си в турското първенство. Ако Аркас Спор не се съгласи за нова дата, тогава на Белогорие ще бъде присъдена служебна загуба“, заяви Роман Станиславов, който е председател на комисията по евротурнирите към CEV.