Гръцкият шампион ПАОК обяви на официалния си сайт назначението на Николай Желязков. 45-годишният специалист, който в момента води българския волейболен тим на европейските игри в Баку, ще бъде начело на „черно-белите“ през сезон 2015-16.
 
„Много съм щастлив, че се връщам в Гърция и ще бъда треньор на голям клуб като ПАОК. Знам, че ме чака трудна работа, тъй като през миналия сезон Янис Калмазидис е спечелил дубъл. На нас ни предстои по-труден сезон, тъй като ще играем и в Шампионската лига. Имам амбиция и желание за работа. Искам да постигна целите на клуба“, заяви Желязков пред клубния сайт.
 
„Не се плаша от напрежението. Това е част от работата ми. Като бивш играч и сега като треньор съм научил да работя под напрежение и да постигам добри резултати. Публиката ще бъде нашият седми играч. Искаме подкрепа, каквато имаше в последния мач от финалната серия“, допълни българският специалист.
 
Вчера се появи информация, че ПАОК има намерение да назначи Николай Желязков за треньор на тима, а той ще привлече в състава българските национали Георги и Валентин Братоеви.