Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ 3!

Скандалите в българската федерация по волейбол се задълбочават. Прокуратурата обяви официално, че образува досъдебно производство срещу неизвестен извършител и започва разследване за длъжностно присвояване, след като е получила писмо от Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ). Случаят е даден за разследване на криминална полиция. В рамките на разследването ще се изяснява дали са извършени престъпления във връзка с прилагането на Закона за обществените поръчки.

Шефът на федерацията по волейбол инж. Данчо Лазаров вчера заяви, че не коментира слухове и хипотези, иска да получи призовка и тогава ще коментира.

Градският прокурор, наблюдаващ случая, заяви, че има достатъчно данни, за да бъде започнато разследване. Преди три дни стана ясно, че са установени редица злоупотреби след проверка на Агенцията за държавна финансова инспекция, която информира за непроведени обществени поръчки на стойност 1 465 010, 47 лева без ДДС.

Съставени са 10 акта за административни нарушения, шест от които са директно към председателя на федерацията Данчо Лазаров, а четири са към БФВ като юридическо лице. В тези поръчки влизат закупуване на самолетни билети, медикаменти и медицински консумативи за националните отбори, хотелиерски и ресторантьорски услуги, закупена спортна екипировка и ползване на автомобили.

Освен това са установени и други нарушения като несъответствие между сумата, която БФВ е отчела като приход от Световната лига през 2011 година. Федерацията е отчела, че е получила 541 607 долара, но на официалната интернет страница на FIVВ пише, че сумата, която трябва да получи България е 1 116 000 долара./БЛИЦ