Радостин Стойчев бе избран официално за старши треньор на мъжкия ни национален отбор по волейбол. Това решиха членовете на Управителния съвет на федерацията след проведената сбирка в Казанлък.
 
Настоящият наставник на Тренто е пожелал негов помощник да бъде Камило Плачи, който е негов асистент и в италиански тим. Силвано Пранди ще бъде известен, че е освободен.
 
Стойчев ще води националите поне до Олимпиадата в Лондон през 2012 година. Поставените пред него цели са топ 4 на Световната лига и Европейското първенство догодина, участие на Световна купа в Япония през 2011 и спечелването на Олимпийска виза.
 
„Искам да благодаря и на президента на Тренто Диего Мосна, че се съгласи Стойчев да поеме и националния отбор. Самият специалист намекна, че ще има фиксирано работно време на неговите помощници и хора в щаба. От осем сутринта без обявен край в залата. Дано националните ни състезатели приемат новината. Всеки един треньор не иска да му се бъркат в работата. Но всеки трябва да следва стратегията, която е изготвена от Българска федерация волейбол. По същия начин ще бъде и със Стойчев”, заяви шефът на родната федерация Данчо Лазаров.