Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ 3!

Сагата около селекционeрския пост на националния ни отбор по волейбол приключи. "Лъвовете" ще бъдат водени от Камило Плачи, както вече беше обявено, а негов помощник ще е Найден Найденов.

Именно Найденов беше начело на отбора по време на Олимпиадата в Лондон, където завършихме четвърти. Дуото пое тима на пожар след оставката на Радостин Стойчев. И на двамата договорите са за 2+2 години. Основната цел - класиране за световното първенство в Полша през 2014-а.

"От сърце поздравявам отбора за успеха, който постигна в Лондон. Момчетата доказаха, че имат потенциал. Оставих егото си назад в името на тима, когато се съгласил да застана начело. С Камило Плачи се изяснихме на вечеря снощи. Той ме убеди, че наистина се нуждае от мен. Беше важно да запазим екипа, който спомогна за успеха на Олимпиадата.

Получих подкрепа и от УС на федерацията. Вотът беше 8:7 в полза на Плачи, но това няма значение. Важно е, че има хора, които държат на мен и искат да остана. Създадохме един отбор от чист колектив, без групички и интриги. Разбира се, след това аз ще бъда най-силната кандидатура за селекционер. Нормално е да има болка в мен от рокадата. Бъдещето обаче е пред мен", коментира Найден Найденов.

"Постът беше предложен на Найден след оставката на Радо Стойчев, докато чаках изследванията си в една болница в Италия. Федерацията имаше избор след Олимпиадата - Найден или нов треньор. След като получих предложението, веднага се вързах с него, за да му кажа. Силвано Пранди и Радо Стойчев ме поздравиха. Сега за мен е много важно да започна да уча езика", амбициран е Плачи.

"Относно темата Казийски и Жеков, да, ще направя всичко възможно, за да ги върна. Предстои европейско първенство и трябва да се представим достойно. След това е ред на квалификациите за световното в Полша. Ако успеем да се класираме, договорите ни се подновяват автоматично с още две години. Олимпиадата в Рио де Жанейро е прекалено далеч, за да я коментирам отсега", добави италианският спец.