Олимпийският шампион с Русия от Лондон 2012 Дмитрий Илиних се размина на косъм със смъртта след уличен бой. Волейболистът на Газпром Юрга е с множество фрактури след схватката, която се е случила след загубата с 0:3 от Белогорие като гост.

Илиних се спречкал с местни запалянковци, след като напуснал залата на 5 декември. Вследствие на това е настъпил масов бой на улицата, в който се включил и съотборникът му Павел Зайцев. Той обаче се отървал с малки травми, докато Илиних е бил пребит по изключително жесток начин.

“Местните фенове устроиха изпращане на волейболистите на Белогорие и след това се е случило нещо между тях и двамата наши играчи. При всички случаи никой не иска да се прави разследване и те нямат такива претенции. Това, че са останали живи, е добре - провървяло им е! Илиних след това е бил закаран в реанимацията, а Зайцев е контузен. Към този момент договорите и на двамата волейболисти са замразени и те се възстановяват от получените травми. След като се оправят, ще седнем и ще решим дали да ги оставим в отбора”, заяви треньорът на тима от Сургут Рафаел Хабибулин.

„Зайцев и Илиних признаха вината си пред мен и нямат намерение да съдят никого”, допълни наставник, с което той индиректно признава, че двамата волейболисти са били инициатори на скандала, превърнал се в бой.