Волейболният национален отбор за жени претърпя десета загуба в Лигата на нациите, след като в Хонконг тимът на Лоренцо Мичели претърпя тежка загуба от олимпийския вицешампион Бразилия с 0:3 (11:25, 11:25, 23:25).

Мичели даде почивка на титулярките, като започна с четири промени в основния състав. В последствие обаче се наложи да пусне в игра част от опитните състезателки. Именно с тяхната поява в игра българските националки показаха равностойна игра на бразилките в третия гейм.

Капитанът Мирослава Паскова и Мария Кривошийска бяха най-резултатни за България – по 6 точки. Тайнара блесна за Бразилия с 19 точки, а Ана Кристина добави 15.

България продължава да е на последното 16-о място във временното класиране на Лигата на нациите с една победа, десет загуби и 2 точки. Бразилия е лидер с 31 точки след 11-а поредна победа в турнира.

Състав на България: Маргарита Гунчева, Ива Дудова, Елена Бечева, Мирослава Паскова, Александра Съйкова, Мария Кривошийска - Жана Тодорова-либеро (Мария Йорданова, Микаела Стоянова, Емилета Рачева, Петя Баракова, Ива Дудова, Мерелин Николова)