Хърватската волейболистка Матея Райкович преживя неприятни моменти часове, след като отборът се класира за европейското първенство. 21-годишното либеро е била нападната в хотела в Ровин от мъж, който опитал и да я изнасили.

Матея се прибрала в стаята си за следобедна почивка, около 15 часа в неделя. Изведнъж се събудила от натиск, след което видяла над себе си надвесен мъж, който свалял тениската си. След като Райкович започнала бурно да се съпротивлява, нападателят избягал, като успял само да грабне 50 евро от масата.

„Не знам какво можеше да стане, ако не се бях събудила. Можеше не само да ме изнасили, но дори и да ме убие“, споделя шокираната Матея Райкович. „Сега ходя при психолог и се надявам в новия ми клуб във Франция да ми помогнат да забравя случката“, добавя волейболистката.

“Какво щеше да стане, ако този маниак влезе в стаята с португалки, британки или румънки, които бяха настанени в същия хотел. Вероятно мащабен инцидент. Не можах да повярвам на случилото се. Мисля, че не заслужаваме да спим на място, което никой не охранява. Къде са пазачите”, казва още Райкович./БЛИЦ