Розалин Пенчев стана поредният волейболист, който се раздели с Хебър (Пазарджик) с оглед несигурното бъдеще в клуба. 28-годишният посрещач ще продължи кариерата си в шампиона на България Нефтохимик 2010.

Новината за трансфера на бившия български национал беше обявена от бургазлии на страницата им във "Фейсбук".

"Посрещачът, който след една седмица ще навърши 29 години, също като Красимир Георгиев започна настоящия сезон в Хебър. 202-сантиметровият пловдивчанин, който като брат си Николай е в постоянния кръг от проектонационали, се събира в Бургас с Венци Рагин и Бранимир Грозданов, заедно с които е вицешампион от първите Европейски игри в Баку", написаха от ВК Нефтохимик 2010.

Родният волейболен първенец при мъжете ще бъде общо 14-ият отбор в кариерата на Розалин Пенчев, която е преминала в най-различни състави от Полша, Турция, Италия, Аржентина, Бразилия, Русия, Катар, Франция, ОАЕ и Индонезия.

С взимането на Пенчев Нефтохимик привлече втори състезател на Хебър само в рамките на два дни, след като вчера в отбора се завърна Красимир Георгиев, който през миналия сезон стана шампион с бургазлии, но през лятото премина при "тигрите".

Припомняме, че след оттеглянето на подкрепата от страна на община Пазарджик от волейболния Хебър си тръгнаха още италианците Джулио Саби, Микеле Баранович и Якопо Масари.