Националният волейболен отбор на България за младежи до 20 години завърши на осмо място на Европейското първенство, на което сме домакини. Момчетата на селекционера Владимир Николов отстъпиха на Сърбия с 1:3 (25:20, 23:25, 23:25, 21:25) в мача за 7/8-о място на шампионата на Стария континент, игран тази сутрин пред едва малко над 100 зрители в зала "Колодрума" в Пловдив. Днес са и останалите срещи за разпределение на призовите места.

Младите български "лъвчета" започнаха по-добре и по-концентрирано мача и успяха да спечелят първия гейм сравнително лесно с 25:20. Във втората част и двата отбора допускаха много грешки от сервис, но все пак Сърбия първо се откъсна в резултата. Селекционера на България Владо Николов използва и последния си коз с включването на 16-годишния Аспарух Аспарухов на мястото на неубедителния Цветелин Цветанов. Сърбите обаче се справиха със ситуацията и успяха да измъкнат гейма след 25:23 и изравниха на 1:1.

В третия гейм постепенно Сърбия дръпна 22:17. След хубава серия от сервиси на Николай Манчев България успя да изравни, но разпределителят прекъсна поредицата си по най-лошия начин - с директна грешка от начален удар. Това се оказа достатъчно и Сърбия поведе с 2:1 след ново 25:23. Загубената трета част като че ли повлия на българските момчета, които видимо загубиха концентрацията си, от което пък се възползваха връстниците им от Сърбия - 25:21 и 3:1 в тяхна полза.

Над всички от българския тим отново бе Радослав Парапунов с 24 точки, а капитанът Пламен Шекерджиев добави 16 точки, но и това не бе достатъчно за успеха. За "плавите" Борис Буша реализира 21 точки, а Давид Мехич завърши с 14 точки за победата.