Ръководството на Българската федерация по волейбол прие оставката на помощник-треньора на националния отбор за жени Петър Дочев. Това стана по време на срещата на босовете на централата със селекционера Драгутин Балтич.
 
“Аз лично бях изненадан от това решение на Петър. Ние не сме имали разногласия в тренировъчния процес. Надявам се той да продължи успешно кариерата си на треньор и му желая успехи”, заяви по този повод Балтич.
 
Бившият национал Димо Тонев ще изпълнява функцията на “volleyball teacher”, длъжност, която е разпространена в западните отбори. Атанас Лазаров, треньор в ЦСКА, ще бъде асистент на Балтич. В щаба остават Петър Шопов, Георги Петров, Георги Касабов, Петър Караджов, Стойко Цонов и Валентин Помаков.
 
От утре на обяд женският национален отбор заминава на подготовка за европейските финали в Италия и Сърбия в Правец, където ще остане до 10 август./БЛИЦ
 
СЪСТАВЪТ НА НАЦИОНАЛНИЯ ОТБОР ЗА ЛАГЕРА В ПРАВЕЦ
Ева Янева, Елица Василева, Добриана Рабаджиева, Мария Каракашева, Таня Събкова, Кремена Каменова, Лора Китипова, Цветелина Николова, Елена Колева, Емилия Николова, Сташимира Филипова, Цветелина Заркова, Кристин Колчагова, Ивелина Монова, Нася Димитрова, Христина Русева, Габриела Коева