Селекционерът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов даде първата си пресконференция и беше официално представен от Българската федерация по волейбол. Гибона разкри, че Андрей Жеков се завръща в националния тим, а до 21 юли се чака отговор от Матей Казийски. Тогава започва лагер в Правец и ако Казийски се появи, значи е приел поканата да се върне в представителния тим.
 
„Андрей Жеков ще започне тренировки с отбора. Поканих Казийски, говорих с него по този въпрос, но все още не се знае дали ще приеме“, сподели Константинов, който потвърди, че Алесандро Пироли влиза в треньорския му щаб.
 
„За мен това е чест. Да бъде начело на националния отбор е връх в треньорската кариера на всеки специалист. Може би моментът не е най-добрият, но съм готов да работя“, категоричен бе Гибона.
 
"Имам различна философия как трябва да изглежда националния отбор. Ще използвам граденото от предните треньори, но искам да променя лицето на тима на игрището. Загубите са част от спорта, но в играчите обаче имаше една несериозност. Искам да има отговорност в играчите и те трябва да свикнат да я носят", коментира още Пламен Константинов.
 
Ясни са и контролните срещи, които България ще изиграе преди световното първенство в Полша. На 8 и 9 август предстоят мачове с Белгия в „Арена Ботевград“. Между 16 и 18 август предстои турнир в Полша с Русия и Китай, а на 21 и 22 август са планирани контроли с Бразилия и Франция.