Спортна зала "Левски София" официално бе открита днес. Многофункционалното спортно съоръжение е с капацитет от 1750 седящи места и ще приема домакинските срещи на волейболистите на Левски София.

Всички гарнитури на волейболния клуб вече започнаха подготовка в съоръжението в Garitage Park.

Новата зала ще може да е домакин и на срещи от европейските клубни турнири, включително и на двубои от Шампионската лига, без турнир от финална четворка в надпреварата.

При нормален тренировъчен режим могат да се ползват три пълномерни игрища за волейбол или баскетбол, разделени от специални автоматични завеси. За домакинските срещи на мъжкия отбор на „Левски София” ще се използва основното поле.

Комплексът разполага с паркинг за посетители, рецепция и кафене, 4 съблекални, конферентна зала, офиси, стаи за треньори и почивка на състезатели, лекарски кабинет и различни складови помещения.

Очаква се от март „Левски София” да бъде предоставяна за ползване и от външни наематели в часовете след 18 и през уикенда.

“Не очаквах чак такъв медиен интерес за една тренировка, но: “Добре дошли”! Това е сбъдната мечта! Не само моя, но и на всички момчета. Едно огромно “Благодаря” на Давид Давидов и Атанас Гаров, за това което се случи. Сбъднаха не само моята мечта, но и на всички деца, които са тук“ заяви Владо Николов пред журналистите.

„До момента тренирахме в 4-5 зали. Всичките – 100% компромисни. Сега нашите деца ще имат най-добрите условия за спорта - волейбол. Условията са на световно ниво! Това ни кара да се гордеем, че ги имаме, че успяхме да го реализираме! Сега нашите деца трябва да се насладят, да се забавляват, да тренират и да се развиват. Ние никога не сме спирали да се опитваме да се развиваме.  Сега с тази зала продължаваме да се развиваме. При първата възможност ще изиграем първия двубоя на Левски в таза зала и вероятно това ще бъде до края на месеца с подобаващо откриване. Дано да има и публика. Ако трябва и след 31 януари може да го направим, но и да има и публика. Надяваме се да може да посрещнем в тази зала и феновете ни”, добави съпрезидентът на клуба.

снимки: bgvolleyball.com