Българският волейболен треньор Пламен Константинов се размина с договор за милиони в Русия. Въпреки че бе препоръчван от редица изтъкнати специалисти за селекционер на Сборная, постът беше даден на Андрей Воронков. Константинов е наставник на Губерния (Новгород) и бе препоръчван за заместник на Владимир Алекно, който напусна след Олимпиадата в Лондон 2012. В последните няколко месеца бившият капитан на националния ни отбор прави фурор в Русия с Губерния и зад него застанаха водещи фактори от волейбола в страната.

Въпреки това обаче ръководството на местната федерация заложи на местен специалист. Андрей Воронков изведе отбора на Локомотив (Новосибирск) до титлата в Шампионската лига. Воронков получи разрешение да съвместява треньорския пост в клуба с този на националния отбор. Ръководството на Всерусийската федерация по волейбол гласува единодушно за него.

Воронков заяви, че не е присъствал на обсъждането на кандидатурите. Той благодари за гласуваното му доверие, като заяви, че отлично осъзнава огромната отговорност. Руският специалист се отказа от възнаграждение като селекционер на страната си, както бе направил и Алекно преди него.