Сър Сейфти (Перуджа) се класира на финал в италианската Серия А1, след като в мач №5 срещу Копра Елиор (Пиаченца) се наложи с 3:1 гейма (25:22, 18:25, 25:22, 25:19) и вгорчи празничното настроение в "Пала Банка".

Така Перуджа ще спори за титлата срещу Кучине Лубе Банка Марке (Мачерата), след като приключи полуфиналната серия с 3:2. За момчетата на сръбския треньор Слободан Ковач това е втори финал, след като играха и за Купата на Италия, но тогава отстъпиха на Пиаченца в залата в Болоня.

За Вълците от Пиаченца това бе първа загуба пред собствена публика през сезона в Италия, информира bgvolleyball. Капитанът на тима Христо Златанов игра на много високо ниво, след като реализира 20 точки (1 блокада, 56 % в нападение). Със 17 остана диагоналът Лука Ветори (4 аса, 48 % в атака). Треньорът Лука Монти имаше доста проблеми, след като не можеше да използва германския национал Денис Калиберда, който се контузи в мач №4. Освен това и либерото Давиде Мара не бе на 100 % и се наложи да бъде заменен. Тогава обаче се появи проблем с картотеката на резервата Лоренцо Смерили, но в крайна сметка получи разрешение да влезе в игра на овакантения пост.

Поредния си голям мач за Перуджа изнесе сръбската звезда Александар Атанасийевич, който заби 23 точки (3 аса, 53 % в нападение), а сънародникът му Неманя Петрич добави 18 (1 ас, 4 блокади, 45 % в атака) и бе обявен за MVP.

Така в спора за титлата ще спорят Мачерата и Перуджа, като първият мач от финалите е в четвъртък в залата на Лубе. Серията е до три победи от пет мача.