Най-перспективните волейболистки на ЦСКА ще се състезават за Левски Сиконко в европейския клубен турнир "Чалъндж къп". Това са нападателките Добриана Рабаджиева (18) и Габриела Цветанова (18), централните блокировачки Нора Богданова (18) и Христина Русева (18), както и разпределителката Лора Китипова (18). 

И петте бяха в девическия национален отбор, който се класира на 4-о място на световното първенство в Мексико. Сега селекцията на Стоян Гунчев-Чугуна ще се изявява в турнира под името Левски Сиконко.

Заради ниския коефициент на женското клубно първенство България има право само на един представител в Европа. Сините шампионки обаче си разпродадоха отбора, а освен това нямат средства за участие. По тази причина в турнира ще играе девическият отбор, а федерацията ще финансира експеримента.

В новата ситуация обезкървеният ЦСКА, който остана без трофей за първи път от 2006 година, е принуден да кърпи състава със състезателки от девическите формации, пише "7дни спорт". Старши треньорът Атанас Петров всеки ден изпробва по две-три нови момичета от школата.

Новият Левски ще дебютира на турнира за Купа Интерком Груп във Варна (9-11 октомври). Другите участници са Спартак (Вн), Локо (Сф) и Марица (Пд). Първият мач за Чалъндж Kъп е идната седмица във Финландия./БЛИЦ