Петима българи получиха номинации за волейболния вариант на “Златната топка”. Италианският сайт Volleyball.it организира гласуване за “Волейболният глобус”. Това е първото издание на анкетата, а наградите ще се връчат в навечерието на олимпийските игри в Лондон.
 
Сред номинираните са Радостин Стойчев, Владимир Николов, Матей Казийски, Теодор Тодоров и Елица Василева. Гласуването за Стойчев е в категория “Най-добър треньор”.
 
Капитанът на националния отбор Владимир Николов е номиниран за “Най-добър диагонал”. Звездата Матей Казийски за “Най-добър посрещач”, а Теодор Тодоров за “Най-добър център”. За единствения ни представител в женската част на анкетата Елица Василева може да се даде вот в категория “Най-добър диагонал”.
 
Гласуването е в две фази. До 1 юни посетителите на сайта могат да дадат своя глас за различните категории. След това жури от 100 журналисти от цял свят ще излъчи носителите на двете абсолютни награди – “Най-добър волейболист за 2011 г.” при мъжете и жените. Представителите на медиите ще могат да посочат и волейболисти извън вече изготвения списък.

ГЛАСУВАНЕТО МОЖЕ ДА БЪДЕ НАПРАВЕНО - ТУК