Петър Дочев, помощник-треньор в женския волейболен национален отбор на България, е новият наставник на мъжете на Калиакра, съобщи председателят на клуба Христо Маринов.

Привличането му в Каварна е обусловено от желанието на клубното ръководство през пролетта тимът да атакува първото място във Висшата волейболна лига и през новото първенство да играе в Суперлигата.

Калиакра е на второ място във временното класиране и според Петър Дочев отборът е готов да се пребори за челото му. От началото на седмицата новият старши треньор провежда с възпитаниците си двуразови тренировки в зала "Олимпиада", които редува със занимания във фитнес зала.

За повишаване на боеспособността на отбора са привлечени двама нови състезатели - Пламен Върбанов от Балчик и бившият наставник на женския отбор на Калиакра - Евгени Петков от Варна. Той ще изпълнява функциите на играещ помощник-треньор, поясни клубният председател.

В събота, в среща от първия кръг на пролетния полусезон на Висшата волейболна лига за мъже, Калиакра гостува на Виктория Волей в Пловдив.