Волейболният шампион на Италия не бе определен и във финал №4! Итас Диатек (Трентино) загуби гостуването си на Копра Елинор (Пиаченца) с 0:3 (22:25, 19:25, 20:25) и пропусна да стане първенец на Серия "А1" още тази вечер. Така шампионът на Апенините ще стане известен следващата неделя в Трентино, когато ще се състои и последният двубой от серия.

Срещата започна отлично за домакините, които много бързо поведоха с 6:1, а на първото техническо прекъсване таблото показваше 8:3. Тренто обаче бързо се окопити и стигна до равенство 9:9. Развоят продължи да бъде равностоен, въпреки че Пиаченца водеше с 16:14 и на втората техническа пауза. След подновяването домакините бяха много по-агресивни и заслужено затвориха първата част при 25:22.

Равностойната игра и резултатът точка за точка продължи и в началото на втората част - до 5:5. Този път първата техническа пауза дойде в полза на гостите от Трентино за 8:6. Последва обаче обрат и при втората Пиаченца вече водеше с 16:14. До края домакините контролираха нещата и спокойно затвориха гейма при 25:19.

В последната част всичко започна отлично за БГ Тренто. Възпитаниците на Радостин Стойчев водеха в резултата и контролираха нещата. Но много силна игра на Христо Златанов, завършил с 23 точки, позволи на Пиаченца да поведе с 18:17 и да довърши гостите с 25:20.