Българският волейболен шампион Марек Юнион Ивкони загуби в Самоков поредния си двубой от група "А" на Шампионската лига. Тимът на Найден Найденов е единственият без спечелен гейм в турнира до момента. Този път нашите паднаха от италианския гранд Копра Елиор (Пиаченца) с 0:3 (24:26, 19:25, 14:25). В редиците на гостите беше Христо Златанов.

Марек - Пиаченца 0:3 (24:26, 19:25, 14:25)

Първи гейм
Срещата започна отлично за дупничани, които дръпнаха с 2:0, но постепенно италианците успяха да изравнят до 6:6. Все пак с нови две точки Марек имаше преднина 8:6 на първата техническа пауза.

Шампионите продължиха да действат стабилно и равностойно на именития си съперник и в торото техническо прекъсване дойде при 16:14.

Марек дръпна с 3 точки при 18:15 след атака на Златан Йорданов, а в последствие и с 21:18. Треньорът на Пиаченца Лука Монти взе прекъсване, а след него италианците постепенно стопиха разликата и стигнаха до геймбол при 24:23 в своя полза. Найден Найденов взе второто си прекъсване, a Марек спаси първата възможност за затваряне на гейма. Пиачнца отново поведе с 25:24. Кевин Льо Ру донесе успеха на Пиаченца в първата част с 26:24 след атака през центъра.

Втори гейм
Волейболистите на Пиаченца излязоха преобразени за този втори гейм и бързо дръпнаха с 5 точки при първото техническо прекъсване - 8:3. Прекъсванията и смените на Найден Найденов не дадоха резултат и на втората пауза резултата бе 16:9 за италианците.

Българските шампиони се опитаха да намалят изоставането си и на моменти успяваха, но бе видно, че няма как да вземат нещо в този гейм. Двата тима си размениха точки и постепенно нещата вървяха към край на втората част - 21:14.

До края на гейма статуквото се запази и след 25:19 Марек продължава да е без спечелен гейм в Шампионската лига.


Трети гейм

Третата част също премина под тоталната доминация на гостите. Волейболистите на Пиаченца поведоха с 6:1, преди Найден Найденов да вземе прекъсване за Марек, но и това не помогна. Второто техническо прекъсване дойде при 16:8 за италианския отбор, който до края не изпусна инициативата и затвори гейма на 25:14.


2_2.jpgМарек – Пиаченца 2_1.jpg
 Самоков, „Арена Самоков“
Съдии: Никола Мицевски (Македония) и Мартин Худик (Чехия)


101.jpg
МАРЕК
ПИАЧЕНЦА
1.Гьорги Гьоргиев
1.Лучано де Чеко
2.Златан Йорданов
2.Самуеле Папи
3.Борислав Апостолов
3.Алесандро Фей
4.Венелин Кадънков
4.Лука Ветори
5.Георги Елчинов
5.Денис Калиберда
6.Венцислав Трифонов
6.Роберланди Симон
Либеро – Мартин Божилов
Либеро – Давиде Мара


Резерви: Мартин Иванов, Йордан Пеев, Ангел Велков, Станислав Величков, Михаел Манджуков
Резерви: Кевин льо Ру, Пиер Паоло Партенио, Газмен Хусай, Лука Тенкати, Христо Златанов
Треньор: Найден Найденов
Треньор: Лука Монти