Пирин Балканстрой (Разлог) победи и третия си съперник в турнира за Купа Балканстрой в Разлог и триумфира с трофея, съобщава bulgarianvolley. Късно снощи домакините се наложиха над Лукойл Нефтохимик (Бургас) с 3:1 (25:19, 25:19, 22:25, 25:17) и останаха еднолично начело на класирането с пълния брой от 6 точки. За тима на Северин Димитров пък това беше трета загуба, което го остави на последното четвърто място в турнира.

Отново най-резултатен за разложани беше Александър Димитров с 21 точки при 74% успеваемост на атаката. Светослав Гоцев направи 12 точки, от които 5 блокади. Толкова добави и Станислав Петков, като три от неговите дойдоха директно от начален удар. За бургазлии най-резултатни с по 15 точки станаха Мартин Пенев и Венелин Кадънков.

В своеобразен финал за второто място шампионът на Иран и на Азия Пайкан (Техеран) изненада европейския вицешампион и досегашен носител на Купа Балканстрой Ираклис (Солун, Гърция), побеждавайки го убедително с 3:0 (25:21, 25:18, 25:19). Българинът Красимир Гайдарски не се появи в игра за иранския отбор./БЛИЦ