Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол Камило Плачи сподели, че ЦСКА заслужено е спечелил шампионската титла в женското ни първенство.

"Двата мача от финалната серия бяха коренно различни", коментира пред BGvolleyball.com италианският специалист двете финални срещи между женските ЦСКА и Казанлък Волей, които той наблюдава от трибуните в града на розите.

"В първата среща отборът на Казанлък игра много слабо. В реванша се представиха много по-добре и имаше възможност срещата да приключи в третия гейм, но просто не съумяха. Това, което се видя и в двете срещи е, че ЦСКА е по-добрият отбор и трябваше да победи. Смятам, че нивото на женското първенство в България е едно средно ниво и е малко по-ниско от това на мъжкото. Но в същото време има много интересни състезателки", коментира Плачи.

На въпроса да не би да е гледал тези мачове с някакви заръки от неговия колега в женския национален отбор на България Марчело Абонданца, Плачи отговори: "Не, не, не... Димо Тонев е човекът, който отговаря да следи мачовете от българското първенство. Аз съм тук по лична покана на президента на волейболен клуб Казанлък Волей Васил Аргиров."