Селекционерът на волейболния ни национален отбор Камило Плачи изнесе лекция на тема "Системи на игра" в НСА в заключителния трети ден от треньорския семинар, организиран съвместно от Българската федерация по волейбол и Спортната академия.

В аулата присъстваха треньори от Суперлигата, Висшата лига, както и от женското първенство, като в края на семинара всички получиха специален сертификат. На италианския специалист с превода помагаше Антонина Зетова, която в момента е помощник-треньор на ЦСКА-Демакс (София). От страна на БФВ присъстваше генералният секретар Станислав Николов.

След края на семинара Камило Плачи, дъщеря му Роберта (която изкара две шестици на първите си два изпита в НСА), кондиционният треньор Алесио Караро (който чете лекция във втория ден) и Николай Иванов (който помага в щаба на България за работата с разпределителите) бяха приети в кабинета на ректора на НСА доцент доктор Пенчо Гешев. На срещата Гешев пожела късмет на Камило Плачи преди световната квалификация в Чехия през януари.

От утре националите се събират на лагер, а в петък ще проведат първа тренировка в зала "Христо Ботев".