Селекционерът на националния отбор по волейбол Камило Плачи обяви, че вече е почти готов със състава на тима за предстоящите мачове от Световната лига срещу Франция на 7 и 9 юни.

“Може да се каже, че съм наясно с групата, но не мога да назова конкретните имена. Очакват ни още тренировки, както и контролни срещи с Иран. Всичко може да се случи, за това не трябва да избързваме. Имаме и състезатели с определени травми, които следим много внимателно”, коментира Плачи.

Той призна, че отборът няма да е във върхова форма за тези срещи.

“Доста от състезателите се присъединиха към отбора по-късно и е нормално да не сме готови на 100 %. Но това го при всички отбори. Нашата задача е да играем добре и да постигнем максимален резултат срещу всеки един съперник, да имаме облик и присъствие на терена. Световната лига ще ни покаже къде се намираме и ще ни помогне да натрупаме игрови опит и самочувствие. След това ни предстои европейско първенство, на което също се надявам да играем добре. Другата цел е интегрирането на млади състезатели в отбора. Включил съм 8 дебютанти и ние работим всеки ден за тяхното израстване както в техническо, така и в тактическо отношение”, допълни италианецът.