Нов посрещач се присъедини към мъжкия ни национален отбор по волейбол. Александър Симеонов, който този сезон игра за Шахтьор (Солигорск), вече е част от тима, воден от Камило Плачи.

Националите пристигнаха по обед в Благоевград, където ще проведат своя втори лагер до 15 май, информира "Гонг". След това волейболистите ни ще пътуват до Сърбия, за три дни контроли с европейския шампион. По-късно ще бъдат проверките у нас с Иран на Хулио Веласко преди старта на Световната лига.

Александър Симеонов, както центърът Стоян Самунев, бяха повикани от Силвано Пранди в първи път през 2010 година, но не получиха шанс. Сега обаче Камило Плачи им дава нова възможност да облекат националната фланелка в мачовете от Световната лига.

Симеонов е висок 196 сантиметра, играе на поста посрещач и е роден на 6 януари 1986 година. След като бе част от тима на "Левски Волей" от 2003 до 2008 година, продължи кариерата си в Исландия, руския Ярославич (2010/2011), иранския Сайпа (2011/2012). Последният клубен сезон бе в Шахтьор (Солигорск), където бе обявен за лидер на тима и спечели сребърен медал от мъжкото първенство на Беларус.

По-късно днес се очаква в България да пристигнат и италианските помощници на Камило Плачи - Марко Кампери и статистикът Мауро Пулео. След като от една седмица волейболистите ни работят с кондиционния треньор Алесио Караро. Като физиотерапевт отново ще помага Симеон Миланов.