Треньорът на волейболния ни национален отбор Камило Плачи разкри, че вече е спрял да търси Матей Казийски по телефона. Италианецът все пак сподели, че се надява звездата да преосмисли решението си и отново да заиграе за България.

"Говорих с Матей след Олимпиадата в лондон и го поканих да се върне или поне да осмисли избора, който направи. Той ми каза тогава, че не се е чувства готов. След това отново разговаряхме - тази година преди началото на Световната лига. Отговори ми по същия начин и аз спрях да го търся. Казах му, ако промени решението си, че може да ми звънне по всяко едно време", сподели при гостуването си в btv Камило Плачи.

До него в студиото беше дъщеря му Роберта, която е студент в НСА. "В мачовете подкрепям България, дори ако играе срещу Италия... заради Камило", отсече чаровната италианка.

Преди дни Плачи навърши 57 години, като тържеството се състоя в София. "На рождения ми ден бях със семейството ми и приятели. Хапнахме салати, супа. Нямаше пица. Аз не ям често пици. Много ми харесва телешката супа и овчарска салата", каза още Плачи.

"Аз съм щастлив да съм треньор на България и да живея в тази държава, защото българският народ е като хората в южна Италия", добави селекционерът на България.