Селекционерът на волейболния ни национален отбор Камило Плачи направи ново впечатляващо изказване по време на официалната пресконференция преди 1/2-финалите на Европейското в Копенхаген. Както е известно, утре от 19:00 часа България излиза срещу Италия на стадион "Паркен", като интригуващата среща ще бъде предавана директно по ТВ7, както и в БЛИЦ с картина.

Плачи заяви, че се надява възпитаниците му да спечелят отличие.

"В последните три състезания, на които участвахме, все завършвахме четвърти. Ако мога така да се изразя, се окичихме с дървени медали. Много ми се иска сега да се приберем вкъщи с истински. Време е да спечелим медал от метал, какъвто и да е той", откровен бе италианският специалист.

Изказването му развесели доста присъстващите журналисти, повечето от които са негови сънародници.

"В първия полуфинал Русия - Сърбия по-големи шансове да достигнат до финала имат руснаците. Вторият полуфинал България - Италия изглежда доста по-равностоен", добави селекционерът на България.

"На това Европейско видях някои интересни неща. За пореден път се потвърди, че Германия и Франция имат добри отбори. Изненадите на Евро 2013 са тимовете на Белгия и Финландия, които показаха много сериозно израстване. Големият липсващ на 1/2-финалите са поляците. Андреа Анастази и неговите възпитаници заслужаваха напълно да играят на полуфиналите", допълни Плачи, а както е известно, България срази именно "дружина полска", след което се справи и с Германия, за да стигне до спора с Италия за място на финала.

На пресконференцията доста по-сдържан бе наставникът на "адзурите" Мауро Беруто. Той каза, че отборът му е извървял един дълъг път и е щастлив, че се намира във финалната четворка.

"За нас е чест да бъдем част от този исторически епизод на волейбола. Очакваме с нетърпение мачовете на футболния стадион в Копенхаген", лаконичен бе Беруто.

След официалната част той бе обграден от десетина италиански журналисти, които го интервюираха над 30 минути.

Тази сутрин нашите национали тренираха във фитнеса на стадиона на "Брьондби", като в заниманието се включиха всички състезатели без Светослав Гоцев. Центърът е с настинка и за това Тодор Скримов, с когото делят една стая, бе преместен. Докторът Динко Захариев е уверен, че Слави ще бъде по-добре утре, но едва ли ще бъде в групата за мача с Италия. Тази вечер отборът ще направи първа тренировка в залата на Националния стадион "Паркен".