Старши треньорът на волейболните национали Камило Плачи е изключително доволен от отбора си, въпреки загубения мач за бронзовите медали от Италия (2:3) за Световната лига.

"Винаги е трудно да се затвърдиш, а ние успяхме да го направихме, дори в една година с много промени. Успяхме да го направим в по-тежки условия от миналата година, защото излязохме от "групата на смъртта", както я определихте вие - журналистите. Това е максимумът, който според мен отборът можеше да даде за моментното си състояние през последният месец пътувайки до САЩ, от там до Бразилия, връщане във Варна и след това пътуване до Аржентина. И играейки важни мачове през цялото време. Мога да ви гарантирам, че отборът е изцеден след тези пътувания, обърква се деня с нощта и не успяваме да почиваме, заяви италианецът.

- Не съм си представял дебюта си като старши треньор така, въпреки че накрая след толкова добре изиграни мачове наистина мечтаех да се върна тук с медал с националния отбор на България. Не ни достигна малко майсторство, малко опит и 15-20 решителни мача, които другите отбори имат. Не ми хареса новия формат на Световната лига, защото така е много тежко за отборите, които трябва да гостуват един път повече. И не всички тимове имаха еднакво време, за да се възстановят. Италия примерно имаше една седмица повече за възстановяване. Това е много важно, когато се играят 3-4 мача за една седмица".

Плачи отговаряше дълго на въпросите на журналистите. "Самочувствието на момчетата порасна много през тези месеци. Голямата заслуга за тези резултати е на момчетата и на щаба, а не мой, защото момчетата са тези, които излизат на игрището. Това може да ни помогне да имаме едно различно начало в подготовката за Европейското първенство”, каза още спецът.