Италианският селекционер на мъжкия национален тим по волейбол на България Камило Плачи продължава да е оптимист за бъдещите изяви на отбора въпреки поражението от САЩ с 2:3 гейма в първата среща между съперниците от група „B” в тазгодишното издание на Световната лига.

„Не съумяхме да затворим третия гейм. Физическата умора си каза думата. Не успяхме да поддържаме ритъма от първите два гейма, Започнахме да грешим на сервис и съответно падна нивото на нашата атака”, сподели веднага след мача италианския специалист.

„За моментното състояние на отбора съм доволен от показаното. Имаме само две пълни тренировки в този състав. Такива обрати са част от играта. За играчи, които са тренирали по-малко заради физически проблеми бе нормално да започнат да допускат повече грешки. Със сигурност смятам, че можем да вдигнем нивото на нашата игра. Трябва просто да проявим търпение и да имаме вяра в нашите възможности. Това което, трябва да направим за утрешния мач, е да подобрим представянето си във всички компоненти”, допълни Камило Плачи.