Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол Камило Плачи поздрави екипа на Любителската волейболна лига Волей Мания. Италианският специалист изтъкна положителните емоции, които е изпитал по време на финалите, на които беше гост.

"Приятно съм впечатлен от страхотната организация на финалните състезания и от многобройната публика. Феновете в залата на ЦСКА създадоха усещането за един истински спортен празник", каза Плачи.

Той изгледа двубоя за титлата в А дивизия между Пловдив Волей и Светците (3:1) и след това награди медалистите. "Финалът беше много интересен, с добра игра, дълги разигравания и един спортен дух от страна и на двата отбора."

Плачи призна, че по време на награждаването е поздравил по отделно всички състезатели, като на някои е направил комплимент за технически изпълнения. "Допадна ми нивото на игра, което демонстрираха волейболистите", заяви селекционерът.

По думите му любителската лига Волей Мания е прекрасна инициатива, която позволява на много хора да съчетават волейбола с работата.

"Волейболът е спорт за всички и е на голяма почит в България. Любителската лига позволява на много бивши волейболисти да останат по-дълго в любимия си спорт. Много от тях са ангажирани с професионални и семейни задължения и този шампионат е една много добра възможност. И това е наистина страхотно", добави Плачи.