"Жал ми е за отбора на Габрово, защото с този състав трябваше да са лидер в класирането. Това коментира пред БЛИЦ бившият разпределител на националния отбор по волейбол и бивш треньор на Бургас и "Левски" Пламен Христов след мача от суперлигата между Габрово и "Левски Боол". "Сините" спечелиха с 3:0 гейма (25:12, 25:23, 25:22).

„Състезателите на Габрово имат страхотен потенциал. Четирима от състава са в националния отбор. Според мен разкриват едва 10% от възможностите които имат”, заяви Христов. Той отбеляза че в цялата Суперлига на България няма друг отбор с такива за условия за тренировки и финансови възможности. Съставът е най-скъпият в първенството.

"Отборът не е подготвен физически, нито технически, нито тактически. Сервисът им беше слаб. Елементът блокада им липсваше изобщо. Цареше пълна дезорганизация в игрището. Жалко, че спонсорът на Габрово, който дава толкова много за отбора вече три години, не получава очакваните и адекватни резултати. Изглежда работата в Габрово куца”, коментира още Христов.

"Мач не се получи Левски надигра категорично Габрово по всички показатели. Те имаха силна блокада, отлична игра в защита и бяха мотивирани за победата. Добре играха Смилен Мляков и Иван Латунов, както и хърватският разпределител Крънич", коментира разпределителят на третите в света от Париж'86.