Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол на България Пламен Константинов и треньорът на националния отбор за момчета до 15 години Мирослав Живков гледаха на живо мачове от втория ден на държавните финали по волейбол да момчета до 15 години, които се провеждат в зала "Христо Борисов" във Варна, пише bgvolleyball. И докато първият е на подготовка с "трикольорите" за Световната лига в морската ни столица и използва възможността да наблюдава младите волейболисти, то вторият пристигна специално да гледа финалите при 15-годишните.

В предварителна Група "A" Арда (Кърджали) надви Виктория Волей (Пловдив) и е едноличен лидер с две победи и с 6 точки. В другия мач за деня "Левски Бол" се справи с Тони Спорт (Берковица) с 3:1 гейма и записа първи успех. Така пловдивчани и Сините са с еднакъв актив от една победа и една загуба и в директен двубой в последния ден ще се борят за втората позиция и участие на полуфинали.

В предварителна Група "В" лидер е ЦСКА без загуба. Във втория кръг "червените" победиха Черно море (Варна) с 3:0 гейма и са първи с две победи и 6 точки. Локомотив 1926 (Пловдив) записа първа победа като надигра Пирин (Разлог) с 3:1 гейма. Така варненци и пловдивчани са с еднакъв актив от една победа и една загуба и също, и както в другата група, двата съперника ще се борят в директен двубой за второто място и участие на полуфинали.