Селекционерът на волейболните национали Пламен Константинов похвали целия отбор след великата победа над Германия с 3:0 в четвъртфинала от Евро 2015.

"Гордея се с момчетата. Съжалявам за тези, които не са с нас, но знам, че те мислено са с нас. Вярвам, че за в бъдеще ще бъдат с нас".

Изиграхме още един мач като отбор. Играхме заради големия мъж на игрището, който се казва Ники Пенчев (починал е негов много близък човек - б.р.). Той намери сили да е с нас днес и да изнесе тежестта на мача. Тази победа е за него.

 Успяхме да се справим с техните ударни единици. Важен е резултатът и няма значение какви нерви съм изхабил. Няма слаби отбори в Европа. Доказателство за това е днешната победа на Словения над Полша. Казах и на момчетата, че не ме интересува резултата, а важно е да оставят сърцата си на терена, заяви развълнуваният Константинов.

- В полуфинала отборът трябва да играе за удоволствие. Не сме се задоволили, макар да постигнахме целта си. Всичко е възможно, няма слаби отбори, въпросът е как ще се развие мачът. Контузените също са част от отбора и за в бъдеще ще бъдат част от тима."



Следете с БЛИЦ: Евроволей 2015