Селекционерът на мъжкия ни национален отбор по волейбол Пламен Константинов заяви след драматичната победа срещу световния шампион Полша с 3:2 в Световната лига във Варна, че волейболистите са издържали психически.

"Не беше най-качествения мач със сигурност от гледна точка на волейбол, повече беше игра на нерви. Затова съм доволен, че успяхме да се съберем и да издържим накрая психически. Както обърнахме четвъртия гейм, така и психологията беше на наша страна и в тайбрека", сподели Гибона.

"В общи линии не съм особено доволен от играта. Имаме много резерви, но сервисът као че ли бе едно от оръжията, които днес ни липсваха със сигурност, но донякъде и играта ни на блок не вървеше така, както в първия турнир. В общи линии имаме много резерви, не беше волейбол на много високо ниво", допълни треньорът.

"Видяхте, че Канада и Бразилия изиграха един много равностоен мач. Канада изобщо не е за подценяване, показа добър волейбол. Бразилците може би бяха малко изненадани от отбора на Канада, имат проблем и с основния си диагонал, но в крайна сметка си взеха своето. Бразилия е по-класния отбор, но Канада не е за подценяване. Няма слаб отбор на този турнир и няма да имаме лек мач. Ако днес не бяхме в ролята на фаворити, както и срещу Бразилия, утре може да ни натежат очакванията, че задължително трябва да победим Канада. И това ми е по-голямото опасение", завърши Пламен Константинов.

РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И СТАТИСТИКА ОТ СВЕТОВНАТА ЛИГА - ТУК