Селекционерът на България Пламен Константинов очаквано бе много щастлив след убедителната победа над Канада с 3:0 във Варна от турнира Лига на нациите. Според него националите ни могат с повече работа да доближат големите нации в този спорт.

“Разговорът от тази сутрин имаше резултат, най-вече заради момчетата. Мисля, че и вие видяхте, че излязоха със съвсем друг емоционален заряд да играят. Преодоляха това, което им тежеше, най-вече на домашните мачове - не само очакванията, а и липсите в отбора, като че ли също им натежава. Може би им липсва малко повече увереност, да повярват, че и в този си състав могат да играят добър волейбол. Не казвам, че ще сме конкурентни на първите отбори, но ще сме близко. И днес го показаха срещу един отбор, който е в постоянен възход. Това е важна психологически победа за отбора, да повярва в силите, но и за хората - да повярват и те малко в отбора”, заяви Пламен Константинов след срещата.

“Разбира се, Бразилия е супер отбор, но си мисля, че точно с отборен дух и отборна игра и организация, можем. Днес имаше добра организация на игра и спазване на тактическите указания и това даде резултат. Когато един отбор има добра организация на игра, той винаги е тежък противник, независимо дали ще печели медали. Това е нещото, в което те трябва повечко да повярват, там имаме резерви. А другото е физическото ни състояние. След една почивка и подготовка, някои състезатели могат да бъдат в по-добро състояние и това също ще добави. И така ще можем поне да се доближим до големите”, добави селекционерът на волейболните ни национали.