Пламен Константинов е недоволен от формата на руското първенство. Треньорът на Газпром-Югра (Сургут) смята, че промяната в шампионата оказва негативно влияние върху качеството му. Руската федерация реши тази година първенството да бъде съкратено и отборите да се разделят в две групи по географски принцип. Причината е да има повече време за подготовка на националния тим преди Олимпиадата.

"Олимпийските игри и европейските клубни турнири не дават право да се променя традиционният принцип на провеждане на първенството. Не трябва да се отдава приоритет на националната селекция, а на вътрешния шампионат. Делението в групите измени общата картина на турнира, тъй като зоните се оказаха неравностойни. В източната група отборите бяха с изравнени сили, като изключим абсолютния фаворит - Зенит (Казан). На Запад още в началото се откроиха аутсайдерите. Всеки треньор предпочита отборът му да израства и калява в оспорвани срещи”, коментира Гибона.

Неговият отбор, в който играят родните национали Теодор Тодоров и Тодор Алексиев, зае шестото място в Източната група. В плейофите Сургут среща третия в Западната група - Белогорие (Белгород). Играе се до 2 победи от 3 мача.