ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА!

Бившият капитан на националния отбор по волейбол Пламен Константинов призна, че са му предложили да застане начело на България преди Олимпиадата в Лондон. Той разкри също така, че не е взел страна в скандала между волейболната федерация и Радостин Стойчев и Матей Казийски, защото всички са се мислили за велики и незаменими.

" Предложиха ми да водя националния отбор на България на Олимпиадата в Лондон 2012, но аз отказах. Смятам, че това не беше моя момент. Не бях работил досега с националния отбор и на мен не ми се понрави идеята, някой да ми подари пътя за Олимпиадата просто така: Отивай, сядай там и бъди треньор на националния отбор на България! Тогава си помислих, че ще е много по-правилно, ако някой от треньорите, които в последно време работиха с националния тим да останат и да го водят. Така и се получи. И още нещо. Аз бях в деликатна ситуация: имах своите планове с тима на Губерния и работата с държавния тим поставяше под въпрос сезона с клубния тим. Също така имах някои несъгласия с нашите ръководители на федерацията ни, по повод на това как са се взели някои решения и в крайна сметка реших, че не е нужно да приемам поста. А в бъдеще това е напълно възможно! Трябва да съм на правилното място, с правилния отбор и в точното време, да вярваш в своя тим и в това, че може да постигнеш резултати", заяви Пламен Константинов, който в момента е треньор на руския Губерния (Нижний Новгород).

"По време на скандала между федерацията, Стойчев и Казийски не подкрепих нито едната страна. Останах неутрален на 100%. Грешки се направиха и от двете страни. И двете страни толкова силно вярваха в себе си, че те са единствени на света, че са незаменими, велики, че те по никакъв начин не могат да направят компромис. В тази ситуация, с това настроение, със скандалите вътре в отбора дори и Радостин Стойчев и Матей да бяха останали, то България щеше да се представи по-лошо на Олимпиадата в Лондон", допълни Пламен Константинов.

"При така създалата се ситуация на България малко не е и достигна да спечели медал на Олимпийските игри. За мен това обаче не беше неочаквано. Не се изненадах от доброта класиране, напротив - очаквах го! Ние отидохме на Олимпиадата без огромни очаквания и това много ни помогна. На волейболистите ни нищо не тежеше до полуфиналите. Тогава започнаха и очакванията. Тогава и момчетата заиграха по-слабо заради голямото напрежение. Същото се случи и в мача за бронзовите медали. В групата ние бихме леко Италия и всички си мислеха, че бронзът ще бъде за нас и това много ни попречи. Да се изкачиш на върха един път е едно, а да се задържиш на него е изключително трудно", завърши темата бившият капитан на националния отбор пред руско издание.