Селекционерът на мъжкия ни национален отбор по волейбол Пламен Константинов призна пълното превъзходство на Русия при загубата с 0:3 в София. Тимът ни записа три поредни поражения – 2:3 от Сърбия и 0:3 от Австралия – и въпреки всичко беше изпратен на крака от публиката в столичната „Арена Армеец”..

„Нека сме реалисти – днес Русия ни надигра по всички показатели. Надигра ни и физически. С това, което показахме, нямаме аргументи срещу такава игра”, коментира Константинов. „Не че не са искали момчетата, просто говорим за друга височина и друга класа откъм представяне.”

„Рядко съм ги виждал (руснаците – б.р.) да изиграят такъв мач от началото на края – без нито един минимален спад на игрището. Играха феноменално днес. Не че ние сме били толкова слаби, но просто те бяха действително феноменални”, добави още Константинов.

Лигата на нациите продължава за България със следващия турнир, като още рано в понеделник тимът лети за Япония, където освен срещу домакините го чакат мачове с Полша и Италия.