ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Новият треньор на българският национален отбор по волейбол за мъже Пламен Константинов говори за първи път часове след завръщането си у нас. Той  започва втория си период начело на „лъвовете“ след 2014-2018 и посочи целите си начело на тима.

Преди същинското начало на пресконференцията бе потвърдено, че в щаба на Константинов ще влезе и бившият разпределител на националния отбор Андрей Жеков, който ще бъде един от помощник треньорите.

В момента двамата работят заедно в руския Локомотив (Новосибирск). Останалата част от щаба на националния отбор ще бъде обявена на по-късен етап.

Топ Коефициенти за Спортни залагания!

„За мен националния отбор винаги е бил нещо специално. Аз също искам да започна с това да поздравя всички с празниците. Националният отбор винаги е бил нещо специално за мен, винаги е било удоволствие да се работи за него. И като състезател, и като треньор това винаги е било нещо специално за мен“, каза Константинов.

Той също така загатна и за своите цели тази и следващата година и заяви, че пред отбора не трябва да се поставят твърде големи цели, тъй като според него това му е тежало през последните няколко години при Силвано Пранди и Николай Желязков.

„Никога не съм имал друг интерес извън добрата игра на отбора и това да радваме хората и любителите на спорта. Да се опитаме да върнем позициите на националния отбор и вярата на фенове, че той може да играе добър волейбол без да си поставяме големи очаквания. Според мен това тежеше на момчетата през последните години“, заяви Константинов, след което потвърди, че иска да върне някои от бившите звезди на тима.

“Матей Казийски е част от състезателите, които искам да играят за националния отбор на България. Няма треньор, който да не иска Матей Казийски да играе за националния отбор”, каза треньорът.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала ТУК


снимка: lap.bg