Селекционерът на националния ни волейболен отбор Пламен Константинов говори при завръщането на тима от последния турнир от Лигата на нациите в САЩ. Той засегна горещата тема -  евентуалното завръщане в състава на звездата Матей Казийски.

"Имаме 40 дни до Европейското първенство. Сега предстои почивка на играчите от 7-9 дни. повече не мога да им дам.

"Естествено ще се добавят състезатели. Ще има 2-3 имена от младежките отбори, които са в полезрението и в плановете ни. Имаме и Цветан Соколов, който е започнал подготовка в началото на месеца тук с кондиционния треньор. И естествено, ще проведа и последен разговор с Матей, за да чуя лично от него последното му решение. Там няма никаква индикация "Да/Не", докато със Соколов всичко е ясно. Цецо ще участва на Европейското и на олимпийската квалификация. Аз ще чуя решението от Матей, защото преди да го чуя от него нищо няма да обявявам. Ако Матей изяви желание аз да обявя неговото решение, аз ще го кажа.

Матей е ценен не само като игра, не е въпросът играта му. Самото му присъствие ще повлияе. Мисля си, че волейболът ни има нужда от един такъв живец, но нека не коментирам без него. Ако е взел крайното си решение, или той ще го обяви или аз ще го кажа, но искам да проведем последен разговор."