Селекционерът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов коментира победата с 3:2 над Египет на световното първенство в Полша. Той заяви, че в утрешната среща с Русия няма какво да губим. Според него в играчите има напрежение, от което не могат да се отърсят дори и при аванс от 2:0 срещу по-слабите отбори.
 
„В този мач исках да дам шанс на някои играчи, които участваха по-малко от началото на първенството. Исках титулярите да получат почивка заради предстоящия голям мач с Русия. За тази среща ще имам нужда целият отбор да бъде във форма, тъй като трябва да се борим за всяка точка“, коментира Константинов.
 
„Виждам някои позитиви от днешния мач. Доволен съм, че моите играчи си върнаха контрола в петия гейм. Това беше важно за психическото състояние на волейболистите. Показваме добри неща на тренировките, но не можем да ги демонстрираме на мачовете. За момента не сме показали потенциала си“, добави селекционерът.
 
„По-важно бе да се победи, този резултат не го носим в следващата фаза. Победата си е победа. Необходим ни е успех срещу Русия, за да променим това, което изпуснахме срещу Канада. Ще гоним максимума, или поне да вземем точки“, сподели Гибона.
 
„Искам да бием по-чисто, и да играем по-спокойно, но не ни се получава. Надявам се, срещу един по-силен противник, да се отърсим от напрежението, което носим. Има определено напрежение и срещу средните отбори не ни се получава, дори когато водим с 2:0. Утре нямаме какво да губим, само Русия може да загуби. За първи път ние няма да сме фаворит, и се надявам това да ни разтовари“, заяви треньорът на националите.
 
„Тежи ни миналото. Но за да го прескочим и да си повярваме, е нужен един различен мач, един по-голям мач, със сериозен съперник. Не може да се каже, че отбор като Русия може да бъде победен лесно. При всички положения няма да ни тежи нищо, а това може да ни даде спокойствие. Неспокойствието е това, което ни пречи“, завърши Пламен Константинов.