Продължава да няма яснота кой ще бъде селекционер на националния отбор на България от понеделник. БЛИЦ научи, че гласеният за поста временно Камило Плачи категорично отпада като вариант. Италианецът има здравословни проблеми.

Във вторник тимът заминава за Аржентина за втория турнир от Световната лига, а след това е надпреварата и в Португалия.

От неделя вечерта националният ни тим няма да има селекционер, ако президентът на волейфедерацията инж. Данчо Лазаров не подаде оставка. Това е условието на наставника на тима Радостин Стойчев, за да остане. Към момента няма никакви изгледи това да се случи.

Според слуховете наследник на най-успелия български треньор във волейбола може да стане Пламен Константинов. И на първата олимпийска квалификация, и сега Гибона редовно посещава хотела на отбора.

БЛИЦ научи още за куриозна ситуация по време на техническата конференция в Германия на първия турнир от Световната лига. Вместо да има табелка с надпис "Радостин Стойчев" на масата на нашата делегация е фигурирала такава с името на Силвано Пранди.

Тази вечер в 20.30 часа нашите национали играят с Пакистан в първия си двубой от олимпийската квалификация. В другата среща ще спорят Франция и Египет. Утре излизаме срещу "петлите", а неделя от другата страна на мрежата ще застанат "фараоните". Само победителят ще играе в Лондон.