Организираният хаос в Българска федерация по волейбол продължава с пълна сила. След като бе проведено извънредно Общо събрание само няколко дни преди старта на Европейското първенство у нас и Италия, стана ясно, че се е състоял и жребий за вътрешния ни шампионат. При това вечерта преди заседанието - в петък, 2 октомври, информира zadupnitsa.com.

От четирикратния ни шампион при мъжете Марек Юнион-Ивкони признаха, че имат информация кога ще започнат защитата на титлата си - на 27 или 28 октомври. Или иначе казано с междинен кръг, защото въпросните дати са през седмицата. Няма информация обаче кой ще е съперникът, къде ще се проведе срещата и от колкото часа е двубоят от първия кръг.

Продължава да няма яснота и около сблъсъка за Суперкупата на България. От три години такава среща не се е състояла, но пък всяка година от централата уверяват, че ще се състои. Изглежда, че и през този сезон любителите на волейбола у нас няма да могат да видят подобен двубой. Все пак не се изключва възможността "от днес за утре", в която Марек и Добруджа да излязат един срещу друг. Но някой ден, в някакъв час, в някаква зала, за "някаква" купа.

Както е известно, добричлии, които отказаха участие в турнира за Купата на ЦЕВ, спечелиха редовния сезон. Марек, който пък ще играе в Шампионската лига и единствен ще представлява България в Европа, триумфира след края на плейофите и вдигна четвърта поредна шампионска титла.