Пловдив няма да се откаже с домакинството на Евроволей 2015, това заяви заместник кмета по спорта в Пловдив Георги Титюков, пред „Тема спорт“. Държавата в частност министърът на финансите Петър Чобанов спря финансирането на залата, която трябва да бъде завършена с 12 милиона.

„От волейболната федерация са склонни европейското да е в Пловдив, въпросът е дали ще стане залата. Ако стане до ноември тази година, ще има европейско под тепетата, ако не, няма как. Надяваме се разумът да надделее и този почти готов обект да бъде завършен“, заяви Титюков относно завършването на залата.

Както е известно три града са кандидатите да приемат шампионата. Варна и Русе са останалите градове, като със сигурност единствено „Арена Армеец“ в София ще приеме финалите. Ако бъдат завършени навреме две от трите зали единствено финалът ще е в София. Първенството на Стария континент започва през септември 2015, а България ще е домакин заедно с Италия.

Припомняме Ви, че единствено залата в Пловдив е на финален етап и работата по завършването няма да продължи повече от 2 месеца. В зала „Конгресна“ във Варна ремонтът няма да бъде завършен до края на годината. Симеон Варчев потвърди, че забавяне е имало, но през юли се очаква започване на ремонта, като според Варчев инспектора от CEV ще прояви разбиране и ще види, че се работи и залата ще е готова за първенството. В Русе пък се строи зала, която беше подновена в началото на тази година. В дунавския град обаче имат доста до завършването на съоръжението.

Не е изключено и трите зали да са готови навреме и тогава БФВ ще трябва да избере кой от градовете да не приеме шампионата.