Със загуба и победа се върнаха от двете контроли в Гърция младежкия национален отбор на България. Воденият от Николай Желязков тим игра с един от елитните тимове в южната ни съседка – Александрополис и записа загуба с 1:3 гейма в първия ден и победа със същия резултат 24 часа по-късно. Това бяха първите проверки за сребърните медалисти от Европейското за тази година.

“Много съм доволен от контролите. Изключително полезни за нас. Имаше няколко нови момчета, които искахме да видиме, заедно с моментното състояния на отбора. Все пак се събираме за сефте след шампионата на Стария континент. С тези срещи поставихме и началото на подготовката на световната квалификация през месец май”, коментира Желязков.

Квалификационният турнир ще бъде след 20 май, като наставникът не скри надеждата си, че България ще бъде домакин на него. “Разбира се, че това зависи от ФИВБ, но се надявам да сме си на родна земя. Все пак у дома и стените помагат. Ще събера отбора, за да започне подготовка за тази квалификация, след края на шампионата”, заключи Желязков./БЛИЦ