Невероятно меле и побоища прекъснаха контролата между шампиона Левски Сиконко и Пирин Разлог. При втората контрола на сините в града се стигна до неприятни моменти, при които двата отбора са си разменили не само реплики, но и удари, съобщава Гонг.
При 2:1 гейма за шампиона, воден не от треньора си Брунко Илиев, а от Иван Сеферинов и резултат 28:27 за сините в четвъртата част, проверката е била прекратена, след като се е стигнало до разправия. На полето е навлязъл играч на местния тим, а отбита топка е била върната в игра от наставник на младежите на Пирин.
Кълбото е ударило в гърба Валентин Братоев, гостите са протестирали за отношението и под бурните възгласи на местната публика двата тима са се сдърпали. При разтърваването на отделните играчи капитанът на Левски Методи Ананиев е бил ударен с юмрук в ухото. Срещата е била прекратена, а волейболистите на Левски са тръгнали за София.
От лагера на Пирин, който покани шампионите да изиграят две стойностни контроли, коментираха: „Жалко е, че се стигна до такива моменти в един хубав и наистина оспорван мач. В залата по традиция имаше доста публика и на моменти се стигна до прескачане на искри. От полицията веднага реагираха, но страстите вече бяха утихнали.”
Иван Сеферинов, който в тази контрола водеше отбора на Левски, каза за Гонг: „И двата отбора искаха да победят, стигнаха се до разправии, сдърпване и решихме мачът да бъде прекратен. Нищо особено не се случи. Просто всеки искаше да победи. Тъй като това беше приятелски мач, нямаше как да бъдат показани жълти или червени картони и затова спряхме проверката, резултатът в която беше за нас.”
В първата контрола в събота Левски се наложи над отбора на Иран с 3:2 гейма. Сините планират и проверка с отбора на Лукойл Нефтохимик преди началото на турнира за Купата на България, който стартира на 30 април в Пазарджик. Там сините срещат на четвъртфинал Черно море, а Пирин се изправя срещу Лукойл Нефтохимик.