В сряда,11.02.2015 г., почина изтъкнатият волейболист и треньор Наско Шаралиев.

Той е роден на 3.08.1940 г. в Сопот, където учи до 1957 г. Там започва с волейбола при учителя по физическо възпитание Спас Русчуков. От следващата година, семейството му се премества в София, при брат му, известният кинорежисьор Борислав Шаралиев. В столицата продължава с волейбола и през последната година от гимназията е в юношеския отбор на „Левски”. За военната си служба е в Спортната рота на Строителни войски и играе в състава на Славия, като за известно време е отново състезател на „Левски”. Утвърдил се като един от малцината ни висококласни универсални волейболисти, Наско Шаралиев бе и в националния отбор, между 1966 и 1969 г.

След прекратяване на състезателната си кариера, той бе на треньорска работа в Испания, а след завръщането си стана заместник-председател на Славия, от 1986 до 1991 г.

Завършил е българска филология в СУ „Свети Климент Охридски” и бе журналист във в. „Трудово дело”. Поклонението е в неделя, 15.02.2015 г., от 12 ч., в църквата на столичния квартал „Бъкстон” (зад 6-о РПУ).

Агенция БЛИЦ изказва искрените си съболезнования на близките на Наско Шаралиев.