Доскорошният капитан на националния ни отбор по волейбол Владимир Николов официално беше назначен за мениджър на всички формации. Новината потвърди днес президентът инж. Данчо Лазаров, който присъства на подписването на договор за получаване на зала “Христо Ботев” в Студентски град.

Любопитното от изказването на Лазаров обаче беше свързано с бъдещето на Владо Николов. Босът на федерацията не отхвърли възможността доскорошният волейболист да бъде следващият президент на централата.

На въпрос, може ли Николов да бъде наследник на Данчо Лазаров, той отговори: “Сега му е още рано, не е готов да бъде подготвян за мой заместник като президент. Но защо пък не, всичко е въпрос на време. Ако има желание да се занимава с това – ок! Ще се радвам, колкото повече достойни млади хора, които биха се заели с тази бих казал тежка работа!”.

“Той вече е мениджър на всички национални отбор. С Владо се договорихме по всички въпроси, той има голямо желание да продължи да работи вече в качеството си на мениджър. Уверен е, че отборът ще има полза от него, треньорският екип и федерацията - също. Нещата са му ясни и познати, владее достатъчно езици, комуникативен е. Той е едно добро решение. Владо ще решава всички въпроси, които са свързани с условията за подготовка на отбора – топки, екипи, настаняване и т.н. Всеки отбор иска само едно, да влезе в залата и да тренира, да не се занимава с топки, екипи, хотели, лагери и т.н”, завърши Данчо Лазаров./БЛИЦ